Centrul pentru Inovare în Educaţie

Centrul pentru Inovare in Educatie   (TEHNE Romania)
TEHNE.ro   >   centru de presăPrograme
Proiecte
Activităţi
Parteneri şi finanţatori
Despre TEHNE
Centru de presă
Contact

 
 
 
 
 

Ateliere de lucru foto-video, experiențe IT și concursul GREPIT la Festivalul de Tehnologii Informatice 2011

TEHNE – Centrul pentru Inovare în Educaţie este și în acest an, alături de Fundaţia Naţională pentru Dezvoltare Comunitară, principalul partener al Festivalului de Tehnologii Informatice, organizat la Botoșani, în perioada 25 – 31 august 2011. Festivalul reprezintă o oportunitate de învăţare şi schimb de experienţă pentru tinerii pasionaţi de IT.

În cadrul festivalului vor avea loc următoarele evenimente principale: ateliere de lucru foto-video, schimburi de experienţă IT şi Concursul „GREPIT”, ediţia a VI-a. Concursul se va desfaşura pe toată perioada festivalului. Secţiunile competiţionale vor fi: design şi dezvoltare web, software (utilitar, mobil şi jocuri), media (stop motion şi video). Începând cu 18 mai, se vor putea realiza înscrieri pentru participarea la etapa finală a evenimentului. Acestea se vor realiza prin intermediul formularului pentru înscrieri de pe saitul www.grepit.info, urmând instrucţiunile oferite de către organizatori.
Atelierele de lucru foto- video şi schimburile de experienţă IT îşi propun instruirea participanţilor şi împărtăşirea cunoştinţelor în domeniul media şi cel al tehnologiilor informatice de către specialişti în domeniu, dar şi de către participanţi, cu scopul de a-şi dezvolta mai departe propriile aplicaţii care au fost prezentate în cadrul Concursului “GREPIT”, ediţia a VI-a.
Faţă de ediţiile anterioare, anul acesta participanţii au ocazia să ia parte la un program de mentorat online, care se va desfăşura  începând cu 1 iulie. Prin intermediul mentoratului, GREPIT  îşi propune consilierea tinerilor care doresc să creeze un proiect realizabil, de calitate.
Ultima zi pentru înscrieri este 14 august. Rezultatul preselecţiei va fi afişat pe 16 august, în urma jurizării lucrărilor de către un juriu. Cei selectaţi pentru etapa finală vor participa la evenimentele din cadrul Festivalului de Tehnologii Informatice 2011, unde vor avea cazarea şi masa asigurată de către organizatorii evenimentului. La sfârşitul evenimentului, participanţii vor fi iniţiaţi în direcţia dezvoltării abilităţilor de comunicare interactivă, de dezbatere şi dialog competitiv, de promovare şi susţinere a unei idei. Concomitent se urmăreşte încurajarea şi dezvoltarea unor abilităţi de lucru în echipă, dar şi formarea de grupuri de studiu şi lucru în domeniul tehnologiilor informatice.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Asociației GREPIT!


TEHNE.ro   >   centru de presă
  ©   Centrul pentru Dezvoltare si Inovare in Educatie