Centrul pentru Inovare în Educaţie

Centrul pentru Inovare in Educatie   (TEHNE Romania)
TEHNE.ro   >   centru de presăPrograme
Proiecte
Activităţi
Parteneri şi finanţatori
Despre TEHNE
Centru de presă
Contact

 
 
 
 
 

Explor IT, concursul de informatică aplicată pentru elevi, la cea de-a doua ediție de succes

Explor IT este unul dintre primele concursuri din România, organizate de elevi și dedicate elevilor pasionați de informatică. Pentru că multe dintre ideile care se transformă mai târziu în aplicații informatice de succes încep de foarte devreme, de la entuziasmul și ambiția celor mai tineri, Explor IT propune tocmai acest cadru competitiv în care inițiativele bune au șansa să fie premiate și susținute de profesioniști pentru a-și atinge potențialul.
Aflat la cea de-a doua ediție, concursul a premiat în acest an proiecte din diferite categorii informatice în cadrul etapei finale desfășurate între 5-8 mai, la Bacău: Design și Dezvoltare Web, Software – educațional și utilitar/jocuri, și Media – fotografie, afișe sau benzi desenate, video. 45 de concurenți au prezentat aplicații dezvoltate individual sau în echipe și concepute din perspectiva ”convențional vs. neconvențional” cu scopul de a integra educația formală și cea informală într-o abordare unitară.
Tehne – Centrul pentru Inovare în Educație este suporter al concursului încă de la lansare în 2010 și a susținut și în acest an competiția cu același entuziasm, în particular pentru că se înscrie în eforturile asociației de a promova impactul noilor tehnologii în educație.

Doru Ștefănescu, specialistul IT al Centrului, a participat la evenimentele din acest an și a revenit cu convingerea unuia dintre cele mai promițătoare concepte de concurs IT organizat de tineri pentru tineri: “Am fost impresionat de entuziasmul participanţilor la concursul de la Bacău. Este al doilea an în care vin la Bacău să fiu alături de organizatori – concursul Explor IT urmează modelul celor cinci ediţii ale Festivalului de Tehnologii Informatice de la Botoşani şi Ipoteşti, organizate de GREPIT si Social IT, iar cu unii dintre participanţi mă reîntâlnesc aproape în fiecare an: la început sunt concurenţi, apoi devin suporteri şi chiar sponsori. Este păcat că nu se fac mai multe concursuri de acest gen, pentru ca au o contribuţie serioasă la orientarea tinerilor programatori şi dezvoltarea competenţelor viitorilor profesionişti în IT.”

Mai multe informații despre concurs, regulament și câștigători, pe site-ul oficial a competiției: http://www.explor-it.info/


TEHNE.ro   >   centru de presă
  ©   Centrul pentru Dezvoltare si Inovare in Educatie